Gyermekműsorok

Koncertek

Szilas Miklós gyermekműsorai

Interaktív. Együttműködés, közös játék, párbeszéd,  aktív jelenlét. Egyedül nincs buli, csak és kizárólag veletek, közösen.
Együtt.

Szilas Miklós gyermekműsorai

Családi. Felnőtt és még felnövőfélben lévő gyerekek egy csapatban. Nevelők, óvónők, szülők, akik még nem felejtették el: ők is voltak gyerekek.

Szilas Miklós gyermekműsorai

Koncert. Alkalom a szórakozásra, a mulatságra, zenehallgatásra, táncolásra, közösségi együttlétre. És mindezt jó hangosan!

Szilas Miklós - Balatoni nyaralás

Balatoni nyaralás

Családi élménykoncert

– Lassan idd, hideg! Gyere ki a vízből, már kék a szád! Csak a bójáig, gyerekek, csak a bójáig! Elvágta a lábam a kagyló! Elmehetünk vízibiciklizni?
Ismerősen csengenek ezek a mondatok? Ha igen, jól fogjátok érezni magatokat ezen a koncerten!
 
A balatoni nyaralások minden jellemző részletét megénekeli Szilas Miklós. A zeneszerző-előadóművész legújabb, balatoni témájú műsorában az is résztvevővé válik, aki csak nézőnek készült, legyen szó a család legifjabb, vagy legidősebb tagjáról. Idén közösen feleleveníthetjük mindazt a sok, klassz dolgot, amitől igazán
 
élvezetes, szórakoztató, magával ragadó, és balatoni tud lenni a nyár!
Szilas Miklós zenés, családi előadása
 

Óvodai műsorok

Szilas Miklós gyermekműsorai

Neves napok. Minden ovis megünnepli a farsangot, természet ébredését, a húsvétot, a gyereknapot, a szüretet, a Márton napot, a Mikulást, a Karácsonyt, és még ki tudja mit.
Én pedig szeretek velük, közösen ünnepelni, sok humorral, dalokkal, játékokkal.

Szilas Miklós gyermekműsorai

Versek, dalok. A költők minden fontos dologról tudnak, és rímbe is szedik azokat. A dalszerző pedig a dallamokra formálja a sorokat, és elénekli a dalos kedvű óvódásokkal, tanulva játszik együtt hangszer, felnőtt, gyerek.

Szilas Miklós gyermekműsorai

Mulatság. Odabent, vagy idekint, mindegy, csak legyen elég tér ugrálni, táncolni, csápolni! Ürügyet mindig találunk rá, tavasztól télig, márciustól februárig. Csoportszobában, udvaron.

Szilas Miklós - Kalandos vakáció

Kalandos vakáció

Interaktív gyermekműsor sok dallal, közös játékkal

A Balaton sok kalandot ígér. Ha egyik mezítlábadat a másik után teszed, beléjük is keveredhetsz. Ha jól faggatod, akkor pedig sok titkát elárulja. Kópék, skacok, srácok, lányok, indulás utánam, kezdődik a Kalandos vakáció!

Zene, játék, mese, Szilas Miklós dalaival és történetével.

Mindenki a fedélzetre!

Színház

Szilas Miklós - Levendula királylány

Egyszemélyes. A szerző-előadó a színpadon, egyedül. De nem magányosan, mert a szereplők, a bábok, a kellékek, a díszlet furfangos elemei mind vele vannak. No meg a vendégszereplők is fel-fellátogatnak a játéktérre…

Szilas Miklós gyermekműsorai

Zenés. Dalok vezetnek végig az úton, amin végigkísérjük mesénk szereplőit. Történetüket nem csak a mesélő mondatain keresztül, hanem a játékos, tréfás, komoly, boldog, szomorú, vagy  vidám dalokon át is megélhetjük.

Szilas Miklós gyermekműsorai

Gyerekszínház. Sosem látott, mégis ismerős szereplők váratlan kalamajkákba keverednek. Amiket persze még egy négyéves is kibogozna. A jó elnyeri, a gonosz megkapja, de várjunk csak: tényleg ennyire egyszerű ez, gyerekek?

Szilas Miklós - Levendula királylány

Levendula királylány

Balatoni legenda – mesés zenejáték

Írta, játssza, és a dalokat szerezte: Szilas Miklós
Bábok: Mezőssy Zsuzsanna

 

Íme levendula királylány, a Balatoni legendák világának új szereplője. Sőt, főszereplője! Az új történet ugyanis róla szól. Az előadásban pedig megelevenedik, és persze kalandokba keveredik.

Levendula királylány eltűnt a tihanyi várból. Az egész udvar a keresésére indul, de nem lelik sehol. A Kecskepásztor legény fülébe kedves madarától, a beszélő szajkótól jut el hír. Nosza hát, égen, földön, föld alatt, de még a vízben is keresni kezdi, keresteti a királylányt. Jön is a hírrel a békakirály fia: – Sió, a Balaton tündére rabolta el, ott őrzi most vízalatti palotájában! Szerencsés véletlen és némi varázslat segítségével ott terem, és ezzel kezdetét veszi a szabadítás és a menekülés – amibe még a tihanyi visszhang is beleszól.

Az előadás hossza: kb. 50 perc

 

Megrendelhető: szilas.miklos@gmail.com | +36 30 363 39 29

Szilas Miklós - Helka és Kelén

Balatoni legendák – Helka és Kelén

Balatoni legenda – mesés zenejáték

Írta, játssza, és a dalokat szerezte: Szilas Miklós
Grafika: Vezér Judit

Helka, Kelén, Sió tündér, Balaton, az óriás, Rohan herceg, Horka hercegnő, Tuz herceg mind életre kelnek a Balaton régi-régi legendáját feldolgozó családi előadásban.

 

Tudjátok, hogyan és miből született a Balaton a legenda szerint? Hallottátok már a szépséges és kedves Helka királylány és a bátor, becsületes Kelén történetét? Ismeritek a Balaton egyszerre jóságos és félelmetes kígyóhajú tündérét, Siót? Találkoztatok már Rohan herceg hírével? Ha még nem, hát itt a legjobb alkalom! Ha már igen, hát így még biztosan nem! Szilas Miklós varázslatos kirándulásra hív benneteket a Balaton mesevilágába, hogy megismerkedhessetek a tó születésének legendájával és a híres szerelmesek történetével.

Az előadás hossza: kb. 50 perc

Megrendelhető: szilas.miklos@gmail.com | +36 30 363 39 29